25/02/2018

"De weiden van de Lienne", Lierneux (en omgeving), zaterdag 24/02/2018.

Deze keer begaf ik me nog eens naar de Ardennen. Ik koos nog eens voor een van de originele wandelingen, met name de route "De weiden van de Lienne" in en rond Lierneux. Dit verslagje verschijnt met wat vertraging omdat ik al enkele dagen met internetproblemen kamp  ...

 

Gegevens:

Afstand: 19,22 km, mijn bron heeft het over 18 km ...

Bewegwijzerd? Nee, maar ik kwam diverse lokale bewegwijzerde routes tegen net zoals GR's.

"Bron": website Originele Wandelingen in België. Je vindt daar een routebeschrijving met plannetje en de GPS-track.

Start- en eindpunt: bij de kerk van Lierneux, Rue du Centre 73 (?) Lierneux. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: de TEC bediendt Lierneux met de buslijnen 14 en 14/3, maar die rijden - op een heen- en terugrit na - alleen in functie van scholieren.

Aard van de wegen: heuvelachtig, met enkele steile hellingen, maar over het algemeen zijn de beklimmingen en afdalingen nogal geleidelijk; vooral onverharde en halfverharde wegen en paden met tussendoor toch wat asfalt.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Het grootste deel van de route ging tussen graslanden (weilanden) door. Een deel van die weides zijn beschermd als natuurreservaat. In het grasland waren er soms bomenrijen, net zoals rond de percelen. Langs de rand van de weides waren er hier en daar (restanten van) hagen en houtkanten te zien. lierneux,provincie luik,ardennen,originele wandeling,originele wandelingen in belgiëDe weilanden werden afgewisseld met enkele akkers en er waren ook wat bosjes te zien. Ik drong echter nergens diep door in het bos en het bos was dus nergens uitgestrekt. De route werd verder nog gekleurd door de Lienne en enkele zijbeken (of beekjes) ervan. Buiten mijn vertrekpunt, Lierneux, kwam ik drie keer even tussen de huizen, nl. in de dorpjes Lansival, Odrimont en Brux.

 

Conclusie:

10/10. Dit is een toproute: veel afwisseling, mooie weggetjes/paden, prachtige uitzichten. Het enige minpunt is het stuk van ongeveer 800 m langs de N645 en misschien ook het zwerfvuil/de sluikstorten op enkele plekken.

 

Een kleine selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Commentaren

Het moet daar zalig zijn, nu zeker!
Groetjes,
Joris

Gepost door: Zielspiegel | 26/02/2018

Reageren op dit commentaar

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.