18/02/2018

Altweerterheide (en omgeving), zondag 18/02/2018.

Vandaag ging ik nog eens wandelen in een van de wandelgebieden van het zogenaamde GrensPark Kempen~Broek. Ik koos voor een combinatie van de rode en de paarse route in wandelgebied Altweerterheide in en rond de gelijknamige wijk van Weert (Nederlands-Limburg). Dit wandelgebied is ofwel vrij nieuw (of niet al te lang geleden vernieuwd) ofwel tot nog toe aan mijn aandacht ontsnapt. Beide routes overlappen deels en dat wist ik op voorhand. Maar door een foute kaartinterpretatie dacht ik dat de route op het terrein anders was dan op de overzichtskaart van mijn bron. Hierdoor heb ik een stukje van de route overgeslagen en een kort een "alternatieve route" gevolgd.

 

 

Gegevens:

Afstand: 16,18 km.

Bewegwijzerd? Ja, de ene route met een rode driehoek en de andere met een paars trapezium. Beide routes zijn in beide richtingen bewegwijzerd en de bewegwijzering is uitstekend.

"Bron": website Wandelen in Limburg. Op die site vind je een overzichtskaart, wat extra uitleg over de routes en de GPS-tracks van de routes.

Start- en eindpunt: bij de kerk van Altweerterheide, Bocholterweg 117 in Weert-Altweerterheide. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: vlakbij het startpunt ligt bushalte Altweerterheide Kerk en die halte wordt dagelijks regelmatig bediend door (stadsbus)lijn 4 van Arriva.

Aard van de wegen: vlak; een mengeling van onverharde, halfverharde en verharde wegen en paden.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Beide routes gaan afwisselend door landbouwgebied (zowel velden als weilanden) en door bos (met hier en daar wat heiderelicten). Het begin en het einde gaan door de bebouwde kom van Altweerterheide (met op het einde een overbodige lus door het nieuwere deel van het dorp).boom,Altweerterheide,Weert,Nederlands-Limburg,KempenBroek,GrensPark KempenBroek,Kempen en Maasland,Wandelen in Limburg Tussendoor is er wat verspreide (agrarische) bebouwing en in de buurt van de IJzeren Man ging het even door een buitenwijk van Weert-centrum. Af en toe is er wat water te zien waarbij vooral het korte stuk langs de Tungelroyse Beek mij bijgebleven is. Deze beek die men ooit heeft rechtgetrokken heeft men in een vrij recent verleden opnieuw laten meanderen.

 

Conclusie:

6/10. Deze route kan niet hoog scoren wegens wat te veel (verspreide) bebouwing, enkele wegen met net wat te veel verkeer om aangenaam te zijn voor een wandelaar en er is weinig echt bijzonders te zien. Er zijn gelukkig ook pluspunten: ondanks alles is het een relatief rustige omgeving, het (te) korte traject langs de Tungelroyse Beek is mooi en er is wel wat afwisseling.

 

Een kleine selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.