31/12/2017

La Roche, zaterdag 30/12/2017.

Voor mijn laatste wandeling van het jaar had ik eigenlijk een iets langere tocht op het oog, maar doordat ik geen ochtendmens ben (ik heb het hier al eens geschreven, denk ik), kwam het er niet van. In plaats daarvan koos ik voor een nogal korte wandeling (route 9) in de omgeving van La Roche.

 

Gegevens:

Afstand: 10,58 km. Volgens de kaart zou het 11,9 km moeten zijn, maar dat kan niet kloppen tenzij ik ergens per ongeluk een stuk gemist heb.

Bewegwijzerd? Ja, met een rode ruit en het cijfer 9 (en waar ze gelijk loopt met een andere route komt daar nog het nummer van die route bij). De bewegwijzering is tot bijna aan het einde goed tot heel goed te noemen (al lijken er mij wel twee wegwijzers te ontbreken). Op het laatste stuk lijkt wel elke vorm van bewegwijzering te ontbreken - gelukkig kan je daar bijna niet missen.

"Bron": wandelkaart La Roche-en-Ardenne van het NGI en het Syndicat d'Initiative van La Roche. Op de website Cɶur de l'Ardenne vind je meer informatie, o.a. over de door de jacht geteisterde routes en over eventuele problemen op de routes.

Start- en eindpunt: bij het kruispunt van de Rue Corumont en de Vieille Route de Beausaint in La Roche(-en-Ardenne). Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde bushalte lijkt me La Roche Quai de l'Ourthe, waar de lijnen 13 en 15 van de TEC Namur-Luxembourg min of meer geregeld komen, alle andere lijnen (11b, 13/2, 13/3, 15/2, 49, 55 en 59) zijn spits- en/of schoollijnen of iets dergelijks.

Aard van de wegen: heuvelachtig met soms lange hellingen en enkele steile stukken; veel onverharde en halfverharde wegen en paden (hou rekening met modder), maar toch ook enkele langere stukken over asfalt.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Mijn vertrekpunt lag aan de rand van de bebouwde kom van La Roche. Nadat ik de laatste huizen daarvan achter me gelaten had wandelde ik door bossen, tussen La Roche,La Roche-en-Ardenne,provincie Luxemburg,Ardennenweilanden en velden en ook wel enkele keren tussen bebouwing (Beausaint en langs de rand van Hives). Er waren enkele mooie beken op de route waarvan de (Ri de) Bronze de belangrijkste was. Het laatste deel van de route was het saaiste, het voerde me door de bebouwde kom van La Roche terug naar mijn beginpunt.

 

Conclusie:

9/10. Dit is een mooie en afwisselende wandeling. Geen topscore wegens net wat te veel bebouwing op het laatste stuk.

 

Een kleine selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

 

GPS-track: hier.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.