25/12/2017

"Verborgen Moois", Herkenrodebossen, Kermt (en omgeving), maandag 25/12/2017.

Ik ben niet bepaald een kerstliefhebber en gelukkig is dat ook het geval voor een groot deel van mijn familie, lees: ik werd noch gisteren, noch vandaag op een of ander feest verwacht. Dat betekende dat ik tijd had voor een wandeling. Vermits het voor mij morgen gewoon een werkdag is, koos ik voor een vrij korte wandeling niet al te ver van huis. Nog niet zo lang geleden (?) zijn in de omgeving van de Hasseltse deelgemeente Kermt twee nieuwe wandelroutes geopend onder de naam Verborgen Moois, Herkenrodebossen. Ik combineerde beide routes.

 

Gegevens:

Afstand: 10,82 km. Volgens mijn bron is de rode route 6,5 km en de gele route 4,1 km, samen dus 10,6 wat dus ongeveer klopt, zeker als je weet dat het eerste en het laatste stuk van beide routes helemaal gelijk is, maar ik dat uiteraard geen vier keer maar wel twee keer stapte.

Bewegwijzerd? Ja, de ene route met een rode pijl en de andere met een gele en in beide richtingen. De bewegwijzering was top, al vraag ik me wel af hoe goed de gele wegwijzers nog te zien zullen zijn over pakweg vijf jaar (geel tegen een witte achtergrond valt zo al niet erg goed op en enkele jaren zonlicht - ze zal toch ooit nog wel schijnen - zal dat niet verbeteren).

"Bron": website Wandelen in Limburg, daar vind je een kaart, wat extra uitleg en kan je de GPS-track downloaden.

Start- en eindpunt: bij sportcentrum Ten Hove, Ten Hove 124 (?), Kermt (Hasselt). Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: vlakbij het startpunt ligt bushalte Kermt Ten Hove, regelmatig bediend door De Lijn Limburg met de Hasseltse stadslijnen H01 en H10.

Aard van de wegen: vlak; vooral halfverharde en onverharde wegen en paden (die heel erg modderig kunnen zijn zoals vandaag ...), met enkele korte stukken verharde weg.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Deze route is vrij gemakkelijk kort samen te vatten. Ik wandelde afwisselend door (kleine) bossen, tussen akkers en weilanden, langs enkele fruitplantages en helaas ook af en toe langs wat bebouwing. Voorts waren er nog poelen, sloten/beekjes en houtkanten. Kermt ligt op de overgang van deKermt,Hasselt,Limburg,Vochtig Haspengouw,Haspengouw,RLH,Verborgen Moois,Herkenrodebossen,Wandelen in Limburg Kempen naar Vochtig Haspengouw, maar de wandelroutes liggen net in Vochtig Haspengouw en dat was aan de ondergrond te zien: op enkele plekken was het heel erg modderig.

 

Conclusie:

8/10. Een verrassend mooie route met veel afwisseling en voor een toch redelijk verstedelijkte omgeving erg weinig bebouwing. Ik vond geen grote minpunten, tenzij misschien het verkeerslawaai dat zelfs op kerstdag op grote delen van de route te horen was.

 

Een (kleine) selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.