20/11/2017

"Lollebeektocht", Castenray en omgeving, zondag 19/11/2017.

Deze keer ("vandaag" kan ik niet schrijven want o.a. of vooral door een extreem trage computer verschijnt dit pas op maandag) wandelde ik in Nederlands-Limburg in en rond Castenray (Venray) en in de omgeving van Meterik (Horst aan de Maas).

 

Gegevens:

Afstand: 15,26 km – mijn bron heeft het over 15 km, wat ongeveer juist is.

Bewegwijzerd? Nee, maar er zijn wel wandelroutenetwerken (met knooppunten) in de omgeving en die worden in de routebeschrijving als (bijkomende) aanwijzing gebruikt – hou er wel rekening mee dat de wegwijzers af en toe niet al te goed zichtbaar zijn (volgens mij).

"Bron": website Klik, print en wandel, daar vind je o.a. de routebeschrijving, een kaartje en de GPS-track.

Start- en eindpunt: bij de kerk, Horsterweg 55, Castenray (Venray, Nederlands-Limburg). Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: net niet op de route ligt bushalte Castenray Kerk, bediend door lijn 87 van Arriva (Limburg) (deels als Lijntaxi, een soort belbus).

Aard van de wegen: vlak tot licht heuvelachtig; grotendeels onverhard of halfverhard, met enkele langere stukken verharde weg (hou rekening met modder en korte stukjes knuppelpad (letterlijk te nemen)).

 

Indrukken over de route/het landschap:

Na het verlaten van de bebouwde kom van Castenray wandelde ik afwisselend door of tussen landbouwgrond (veel akkers, maar ook grasland – gelukkig met geregeld houtkanten of bomenrijen), bos (broekbos in (de buurt van) de Castenrayse Vennen) Lollebeektocht,Klikprintenwandel,Meterik,Horst aan de Maas,Nederlands-Limburg,Schadijkse Bossenen heide of heideachtige gebieden (relatief recent gerooid bos om de heide nieuwe kansen te geven in de Schadijkse Bossen). De bebouwing bleef – met uitzondering van de bebouwde kom van Castenray – grotendeels op de achtergrond. De Lollebeek (en zijbeken?) vormden de blauwe draad van de route.

 

Conclusie:

9/10. Een heel mooie en afwisselende route. Geen topscore wegens enkele te lange stukken door een uitgestrekt landbouwgebied. Een ander minpunt is dat de A73 vooral naar het einde toe erg hoorbaar aanwezig is.

 

Een kleine selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.