09/10/2017

Ronse en omgeving, maandag 9/10/2017.

Een vrije week en niks dat niet tot morgen (of overmorgen of …) kan uitgesteld worden, dat betekent wandeltijd. Deze keer wandelde ik in een streek waar ik nog nooit gewandeld had en misschien zelfs nog nooit geweest was, de Vlaamse Ardennen. Ik vond op het wereldwijde web (zie bron) een wandeling in en rond Ronse. (Bij het voorbereiden van deze route viel me op dat ik net zoals afgelopen zaterdag weer in een zogenaamde faciliteitengemeente zou wandelen. Dat is – zoals bijna alles in dit leven – toeval, aan (partij)politiek of (taal)nationalisme doe ik niet en aan dat laatste heb ik zelfs een hekel.)

 

Gegevens:

Afstand: 15,53 km. Volgens mijn bron zou het 15 km moeten zijn.

Bewegwijzerd? Nee, al wordt het wandelknooppuntennetwerk van de Vlaamse Ardennen wel als aanwijzing gebruikt in de routebeschrijving.

"Bron": de website van Pasar. Je vindt er een kaartje, de routebeschrijving, wat extra uitleg en de GPS-track.

Start- en eindpunt: het station van Ronse, Winston Churchillplein, Ronse. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: uiteraard, Ronse wordt bediend door de L-trein Eeklo – Gent – Ronse (een keer per uur door de week en een keer per twee uur in het weekend en op feestdagen). De bushalte Ronse Station wordt bediend door diverse buslijnen (te veel om hier even te overlopen) zowel van De Lijn Oost-Vlaanderen als van de TEC Hainaut.

Aard van de wegen: heuvelachtig; een mengeling van verharde en onverharde wegen en paden, maar de eerste lijken me in de meerderheid te zijn.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Het eerste deel van de route ging door de bebouwde kom van Ronse. Het oudste deel daarvan had wel wat fraaie hoekjes, maar de rest en de algemene indruk was toch niet top. Ronse,Oost-Vlaanderen,Vlaamse ArdennenNa nog wat verspreide bebouwing volgde vooral velden en weilanden. Dat werd afgewisseld met het Muziekbos en verderop nog wat kleinere plukken bos. Het laatste stuk wandelde ik weer door de bebouwde kom terug naar het station van Ronse.

 

Conclusie:

6/10. Mooie uitzichten en het muziekbos is erg mooi, maar er zit te veel verharde weg en te veel bebouwing in de route dus kan ze onmogelijk hoog scoren.

 

 

Een (kleine) selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

23:04 Gepost door Wandelaar3680 in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ronse, oost-vlaanderen, muziekbos, vlaamse ardennen, wandelen, wandeling | | | | Pin it! | |  Facebook

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.