11/07/2017

"Elsterberg", Rhenen - Veenendaal, dinsdag 11/07/2017.

Deze keer wandelde ik op en vlakbij de Utrechtse Heuvelrug, van Rhenen naar Veenendaal in de Nederlandse provincie Utrecht.

 

Gegevens:

Afstand: 18,7 km. Volgens mijn bron zou het 17,5 km moeten zijn. Door onoplettendheid heb ik zeker een 500-tal meter extra gestapt en als je dan nog rekening houdt met wat GPS-afwijkingen (onder de bomen bijvoorbeeld) …

Bewegwijzerd? Ja, je volgt delen van LAW's (zoals men in Nederland de GR-paden noemt), bewegwijzerd met de bekende rood-wite of geel-rode (streekpad) markeringen.

"Bron": de website van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Je kan daar een routebeschrijving en een routekaart vinden; de GPS-track staat daar zo te zien niet, maar een kleine zoekopdracht later vond ik die terug op de Wandelzoekpagina.

Start- en eindpunt: station Rhenen – station Veenendaal West. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: tja … Beide stations worden door dezelfde sprinter (NS-taal voor stoptrein) bediend, nl. Rhenen – Utrecht (en verder).

Aard van de wegen: een mengeling van verharde, halfverharde en overharde wegen en paden; vlak tot licht heuvelachtig.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Vanuit het station van Rhenen ging het eerst naar de Rijn. Na een stuk naast (maar niet onmiddellijk naast) het water, bereikte ik het centrum van Rhenen. Het eerste stuk daarvan is nog wel aardig, maar daarna is het inwisselbaar met het overgrote deel van de kleine tot middelgrote Nederlandse plaatsen. Gelukkig kwam ik daarna in het bos. Rhenen,provincie Utrecht,Nederland,Utrechtse Heuvelrug,bos,heideDat bos (gemengd bos overigens) werd afgewisseld met akkers, heidevelden en grasland (geen weiland). Op een plek kwam ik langs de rand van de Utrechtse Heuvelrug en daar was er een mooi uitzicht (al werkte de bewolking niet mee). Na een lange tijd kwam ik dan uit in Veenendaal. Via weer zo een inwisselbare woonwijk en langs een leuk parkje, bereikte ik tenslotte station Veenendaal West.

 

Conclusie:

8/10, een mooie route, maar het duurt wat lang eer je Rhenen uit bent en het stuk door de bebouwde kom van Veenendaal is ook wat aan de lange kant.

 

Een (kleine) selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.