21/05/2017

Logbiermé en ruime omgeving, zaterdag 20/05/2017

Deze keer wandelde ik weer in de Ardennen, meer bepaald in de ruime omgeving van Trois-Ponts. Ik combineerde er een van de routes die ik nog niet wandelde, de Promenade des Bruyères (vanaf hier voor het gemak route 1) met een die ik al eerder volgde, de Promenade du Vieux Chemin de Luxembourg (route 2). Onderweg pas ontdekte ik dat de eerste route voor de helft of zo gelijk loopt met een wel al eerder gewandelde route (Promenade des Bornes Frontières), maar dat kon de pret niet echt drukken.

 

Gegevens:

Afstand: 17,73 km. Volgens de kaart zou route 1 13,8 km zijn en route 2 7,3 – route 1 is in realiteit slechts een kleine 10 km lang …

Bewegwijzerd? Ja, route 1 met een blauw +-teken en route 2 met een blauwe ruit en de bewegwijzering is uitstekend, alleen is de plaatsing van de wegwijzers af en toe wat ongelukkig te noemen.

"Bron": wandelkaart Trois-Ponts van het NGI i.s.m. het Royal Syndicat d'Initiative de Trois-Ponts.

Start- en eindpunt: Logbiermé 34 (of toch in de buurt van dat huisnummer) in Logbiermé, een gehucht van Wanne en dat is op zijn beurt een deelgemeente van Trois-Ponts (provincie Luik). Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: Logbiermé heeft geen openbaar vervoer en het nabij de route gelegen Petit-Thier heeft wel een bushalte, maar die ziet amper bussen (alleen in de (school)spits).

Aard van de wegen: licht tot matig heuvelachtig; vooral onverharde en halfverharde wegen en paden, alleen in de buurt van de bebouwing zijn er verharde wegen te bespeuren.

 

Indrukken over de route/het landschap:

De eerste route verliet onmiddellijk Logbiermé. Daarna wandelde ik bijna de hele tijd door het bos. In de buurt van Mon-le-Soie (dat lijkt op de kaart een gehucht, maar in de praktijk is of lijkt het te bestaan uit een manège en enkele stallen) verliet ik even het bos om tussen de (paarden)weides te stappen. Na nog wat bos bereikte ik de rand van Petit-Thier, een deelgemeente van Vielsalm. Daar ging de route even tussen bos en weide (met zicht op de bebouwing en de Amblèvevallei). Vervolgens wandelde ik weer door het bos (met af en toe een kaalgeslagen perceel trouwens) tot ik terug in Logbiermé aankwam.Logbiermé,Wanne,Trois-Ponts, provincie Luik,Ardennen
De tweede route ging eerst tussen de verspreide bebouwing van het stille gehucht. De huizen liggen er tussen de weilanden. Vervolgens mocht ik geruime tijd vooral door het bos stappen – met ook hier enkele kaalgeslagen stukken – al kwam ik ook een tweetal keer langs de bosrand. Het laatste stuk van de route stapte ik tussen bos en weiland en daarna tussen de weides door. Die weides zijn trouwens vaak (deels) omzoomd door bomenrijen en/of houtkanten. Helemaal aan het einde bereikte ik weer de bebouwing van Logbiermé.

 

Conclusie:

9/10. Een heel mooie wandeling, afwisselend en rustig. Waarom dan geen 10/10? Daarvoor ontbreekt er iets speciaals en zijn er net wat te veel lange, rechte stukken.

 

Een (kleine) selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.