08/04/2017

Rocherath-Krinkelt (en omgeving), zaterdag 8/04/2017.

Deze keer stond er nog eens een Ardennenwandeling op het programma. Ik wandelde in de omgeving van Rocherath-Krinkelt (deelgemeente van Büllingen). Ik combineerde de routes Zum Oleftal (voor het gemak vanaf hier route 1) en Zu den Narzissenwiesen (route 2). Ongeveer twee jaar geleden wandelde ik al eens in deze omgeving (niet dezelfde routes), toen lag er nog wat sneeuw en was het net boven het vriespunt, nu was het echt lente; toen bloeide er hier en daar een narcis, nu waren ze net niet helemaal in bloei.

 

Gegevens:

Afstand: exact 25 km. Volgens de kaart is route 1 11 km lang en route 2 12 km en dat is samen dus 23 km; wellicht zijn beide routes iets langer …

Bewegwijzerd? Ja, route 1 met een blauwe liggende rechthoek en route 2 met een gele staande rechthoek.

"Bron": wandelkaart Rund um den See von Bütgenbach van het NGI i.s.m. de Tourismusagentur Ostbelgien en de plaatselijke toeristische diensten.

Start- en eindpunt: bij de kerk van Rocherath-Krinkelt, kruispunt Büllinger Straße – Vierschillingweg, Rocherath-Krinkelt. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: Rocherath-Krinkelt wordt dagelijks drie tot vier keer per dag bediend door lijn 390 van de TEC Liège-Verviers en op weekdagen ook nog enkele keren door lijn 406.

Aard van de wegen: van vals plat tot matig heuvelachtig; route 1 bestaat volledig uit verharde wegen (waarvan ruim 2 km over de N658) en route 2 bestaat uit ongeveer 2,5 km onverhard pad en grindweg en voor de rest is ook die route volledig verhard.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Route 1: na de verspreide bebouwing van Rocherath-Krinkelt (beide dorpen zijn met elkaar vergroeid en vaak wordt ernaar verwezen met beide namen) volgde een traject tussen weilanden, vaak nog (deels) omzoomd door hagen, met hier en daar wat bomen. Daarna wandelde ik geruime tijd door het bos. In dat bos waren er beekjes en ook open stukken, niet alleen kaalslag maar ook grasland. Waar de combinatie beek – grasland voorkwam, groeiden er (wilde) narcissen die nog niet massaal bloeiden (denk ik), maar het zag er toch al goed geel uit her en der. Na het verlaten van het bos was er weer weiland en geleidelijk aan kwam de bebouwing van Rocherath-Krinkelt weer in beeld.Rocherath,Krinkelt,Büllingen,provincie Luik,Oostkantons,OstbelgienArdennen,Belgische Eifel,narcissen

Route 2: is eigenlijk hetzelfde samen te vatten als route 1. Dus eerst bebouwing, dan weiland, vervolgens bos en nadien weer via de weilanden naar de bebouwde kom. Bijzonder op route 2 was een prachtig pad langs de mooie Jansbach, met redelijk wat narcissen op de oever. En eveneens opmerkelijk was de vallei van de Holzwarche. Ik volgde die maar even, maar daar bloeiden de narcissen al vrij massaal, iets dat al opviel bij de afdaling naar de vallei, je ziet er echt een geel tapijt liggen.

 

Conclusie:

8/10. Minpunten: veel te veel verharde wegen en het te lange stuk over de N658 op route 1. Pluspunten: afwisseling en rust.

 

Een (kleine) selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Commentaren

Een heel mooi zicht met al die narcissen. Misschien net iets te vroeg maar het heeft toch al een goed beeld!

Gepost door: Ambigirl | 10/04/2017

Reageren op dit commentaar

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.