19/03/2017

Pey (NL) en (ruime) omgeving, zondag 19/03/2017.

Vandaag stak ik nog maar eens de Nederlandse grens over voor een wandeling. Deze keer maakte ik – wegens het twijfelachtige weer – een korte wandeling in en rond het plaatsje Pey (ook wel gespeld als Peij) in de gemeente Echt-Susteren.

 

Gegevens:

Afstand: 10,71 km, volgens mijn bron is de route 10,3 km, dus dat klopt ongeveer.

Bewegwijzerd? Nee, maar de wegwijzers van het plaatselijke wandelroutenetwerk worden wel als aanwijzing in de routebeschrijving gebruikt.

"Bron": website Wandelgids Zuid-Limburg, daar vind je een kaartje, de routebeschrijving en de GPS-track.

Start- en eindpunt: bij Chalet & CaravanPark Marisheem, Brugweg 89 in Pey (Echt). Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: de bushalte Peij Brugweg/Houtstraat, bediend door buurbus 792 van Arriva (rijdt alleen door de week!), ligt het dichtst bij het vertrek- en eindpunt van de route nl. ongeveer 1 km.

Aard van de wegen: zo goed als vlak met enkele lichte hellinkjes; grote delen zijn onverhard, maar er zitten toch ook enkele langere verharde stukken in en op enkele delen kan je kiezen tussen het verharde fietspad of de onverharde weg.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Als je de routekaart bekijkt of de satellietfoto's van de omgeving, dan zie je een mozaïek van velden en bossen. En vanaf de grond ziet het er net zo uit: ik wandelde afwisselend tussen velden (enkele keren door een mooie laan) en door bossen (natuurgebied Marissen). Pey,Peij,Echt,Echt-Susteren,Nederlands-Limburg,MarissenDe bossen zijn of lijken wel kleiner dan de velden. Het vertrekpunt ligt bij een camping, maar voor de rest bleef de bebouwing op de achtergrond, met uitzondering van een enkele boederij annex camping (niet dezelfde als in het begin).

 

Conclusie:

6/10. Het is een afwisselende en rustige route, maar ook niet meer dan dat.

 

Een (kleine) selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.