07/10/2016

"Les Sept Meuses", Hun en omgeving, vrijdag 7/10/2016.

Ik koos deze keer nog maar eens voor een van de Originele Wandelingen, met name voor de route Les Sept Meuses met vertrek en aankomst in het plaatsje Hun, dat is een gehucht van Annevoie-Rouillon in de gemeente Anhée (provincie Namen, niet zo ver van Dinant). Op voorhand had ik natuurlijk proberen uit te vissen of ik niet het risico liep om omver geschoten te worden

 

Gegevens:

Afstand: 19,1 km, volgens mijn bron is het 18 km, ik ben hier en daar lichtjes afgeweken van de route, maar wellicht zijn het vooral GPS-afwijkingen die het verschil maken.

Bewegwijzerd? Nee.

"Bron": website Originele wandelingen in België, daar vind je de routebeschrijving, een kaartje en de GPS-track.

Start- en eindpunt: bij de kapel/kerk van Hun, Chaussée de Namur vlakbij het kruispunt met de Rue des Campagnes, Annevoie-Rouillon. Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: Hun wordt bediend door TEC-buslijn 34 (alleen op weekdagen), een alternatief is vertrekken in Annevoie-Rouillon en daar komen de buslijnen 21 (dagelijks, maar niet erg vaak), 34 (weekdagen, beperkt aantal ritten), 35 (spits) en 92/1 (erg beperkt) – dichtstbijzijnde bushalte Hun Église.

Aard van de wegen: heuvelachtig, gaande van vals plat tot erg steile hellingen; veel onverharde wegen (en daar reken ik ook grindwegen en met veldkeien verstevigde wegen toe), met tussendoor toch enkele wat langere stukken verharde weg.

 

Indrukken over de route/het landschap:

Vrij vlug na het vertrek bij het mooie kerkje (of is het een kapel?) van Hun (die naam leent zich in het Nederlands tot allerlei flauwe woordspelingen, maar ik ga het proberen te laten …) ging het het bos in. Via een afwisseling van bos, weilanden en akkers wandelde ik naar Annevoie, waarbij ik onderweg nog het kasteel van Hun zag liggen en verder het kasteel met de naar verluidt bekende tuinen van Annevoie-Rouillon. In Annevoie volgde na de mooie dorpskern een ommetje door de velden en dan ging het terug naar de bebouwde kom. Tussen de huizen begon het al te stijgen, maar aan de bosrand begon een heel steile klim. Na een wat vlakker stuk kwam ik bij het uitzichtpunt Les Sept Meuses (met restaurant – aan de auto's te zien is het geen goedkope zaak – en zendmast). Eerlijk gezegd kon ik toch de Maas geen zeven keer zien, misschien lag het aan de betrokken lucht Hun,Annevoie,Annevoie-Rouillon,Anhée,provincie Namen,Condroz(pas naar het einde van mijn wandeling begon het op te klaren). Ik wandelde verder door bos (helaas met enkele chalets) en open veld terug naar Annevoie. Vanaf Annevoie vervolgde ik mijn weg afwisselend tussen weilanden, akkers en door het bos (en de bosrand) over soms schitterende paden. Ik kreeg al een mooi uitzicht over het volgende dorp op de route, Warnant. Maar daar ging ik nog niet direct naar toe. Ik wandelde nog een tijdje door het bos, waaronder een lang stuk over de bedding van een voormalige buurtspoorweglijn (oftwel een tramlijn). Vervolgens doorkruiste ik het dorp Warnant (met zeker in de kern redelijk wat typische natuurstenen huizen). Na een ommetje tussen de weilanden en langs de bosrand kwam ik weer in de bebouwde kom van Warnant. Een wat saaier traject werd gevolgd door een prachtig pad. Het laatste deel van de route bestond alweer uit een afwisseling van velden, weilanden en bosjes. Helemaal naar het einde belandde ik opnieuw in de bebouwde kom van Hun.

 

Conclusie:

10/10. Ik heb er over getwijfeld: het is weer een heel mooie route – zoals ik van de Originele wandelingen gewoon ben – met soms prachtige paden, mooie uitzichten, veel afwisseling. De twijfel kwam door het feit dat er soms relatief lange stukken verharde weg in zaten en het soms vrij lang tussen de bebouwing ging. Uiteindelijk woog dat niet op tegen de positieve punten.

 

Een (kleine) selectie uit mijn foto's: klik, klik, klik.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.